tirsdag, januar 08, 2008

Neal MorseNeal Morse er en artist jeg har hatt stor glede av i det siste. Han er tidligere medlem av progbandet Spock's Beard, men etter en kristen omvendelse i 2000 har han gått solo og begynt å gi ut musikk med et evangeliserende budskap. Og hvilken musikk! Vi snakker om lange låter med masse solopartier og utflytende instrumentalbiter. Hvis du som meg liker Dream Theater er dette verdt å sjekke ut. Forbindelsen mellom dem er faktisk ganske sterk. Neal Morse har med seg Mike Portnoy som en viktig samarbeidspartner på alle platene, og Jordan Rudess dukker også opp rett som det er. Dette er musikk der en stadig oppdager nye detaljer, så dette er ikke noe en går så lett lei av. Tekstene er hele tiden klart evangeliserende og spenner fra personlige og selvbiografiske historier til tekster om Martin Luther. Du kan kjøpe alt du måtte føle for på CDON.com.

Neal Morse på MySpace.
Neal Morse i Wikipedia.

4 kommentarer:

Kjell Rune sa...

Har sjekka ut Mr. Morse for et knapt år siden. Virker interessant, men husker knapt hvordan det var. Jeg skal ta en "titt"...

kR

Megameow sa...

Jeg vet ikke noe om ham, men jeg har en katt som heter Morse! (pga. hans pelsmønster)

Bjørn Are sa...

Veldig bra, ja, særlig den siste, "Sola Scriptura" (den om Luther). Her gjør han rock som er fullt på høyde med det beste av gammel Genesis og nærmer seg nesten Gentle Giant. Han er vel da også kåret til den beste kristne artisten flere år?

Jeg anbefaler også alt han gjorde med Spock's Beard, selv om ikke tekstene er "kristne".

Anonym sa...

Hei.

Vil bare tipse om at Neal kommer til Trondheim 5 og 6 august 2008.

Én kveld i Byåsen Kirke:
http://www.byaasen.kirken.trondheim.no/article.php?id=432&p=

.. og én kveld i Salem:
http://www.salemmenighet.no/index.php?go=artikkel&kat=0&id=885

HelgeH