lørdag, mars 03, 2007

God film om syk mann"The Last king of Scotland" er en ganske så god film om Ugandas syke diktator Idi Amin, fortalt fra synsvinkelen til en delvis fiktiv skotsk lege som blir hans nærmeste rådgiver. Forest Whitaker har fått Oscar for rollen som Amin, og han tolker virkelig rollen som delvis sjarmerende bajas og delvis ravende gal, paranoid og ond diktator på en sjeldent god måte. Vi får et innblikk i galskapen i Uganda under Amins styre uten at det fråtses i vold og blod. Antydningens kunst er her brukt på en god måte. Dette er naturlig nok en noe skremmende film, men den kan anbefales. Om Amin virkelig var kannibal får vi derimot ikke svar på denne gangen heller...

Les mer om filmen på Filmweb

5 kommentarer:

Kjell Rune sa...

Har ikke sett filmen, men hadde hatt lyst til det... Takk for besøket på søndag, forresten. Kjekt å ta opp litt kontakt på den måten.
kR

Megameow sa...

Jeg så denne filmen forrige uke! Forest Whitaker fortjente virkelig den Oscar-en, ja! Veldig bra film.

Rocke-D sa...

KR: Hyggelig med besøk ja.

David sa...

Veldig bra skuespill av mr. Whitaker, ja!!

JT sa...

Husker da jeg var rundt 10 år og fant en gammel VHS som også var en film som handlet om Idi Amin. Noe av det jeg husker med den filmen var at han spiste mennesker, og hadde kroppsdeler i fryseren. Eller var det avhogde hoder? Skremmende for en 10åring å se :-)