fredag, mars 23, 2007

Busstabbe, ny rektor og bilde av Muhammed

I dag kom jeg på jobb tre kvarter senere enn jeg pleier pga. at jeg ikke gikk av på den bussholdeplassen jeg burde gått av på. Dermed havna jeg oppe ved Forus Travbane (!). En rimelig dårlig start på dagen.

Når jeg endelig kom med på jobb fikk jeg se at Aslaug Mikkelsen er blitt valgt til ny rektor på UiS. Den store saken ved dette valget har vært hvordan Universitetet skal organiseres og styres. Mikkelsen går for en gankske "flat" organinsasjonsmodell med mye makt ute i de enkelte fakultetene, mens motkandidat Helge-Ole Bergesen gikk for en mer toppstyrt modell. 65% oppslutning om Mikkelsen sier vel det meste om hva folk foretrekker. En valgoppslutning på litt over 10 % (1000 avgitte stemmer av 8000 mulige) sier muligens enda mer.

Ellers velger jeg nå å bli kontroversiell og publisere et bilde av Muhammed. Det er tatt fra en episode av South Park som ble sendt allerede i 2003. Den gangen vakte det veldig få reaksjoner, selv om dette er en serie med millioner av seere over hele verden. Når en norsk miniavis gjorde noe lignende et par år senere ble det nesten krig. Det tyder vel på at hele konflikten rundt "Magazinet" og redaktør Vebjørn Selbekk var noe konstruert. De andre på bildet er Joseph Smith (grunnleggeren av Mormonersamfunnet), Buddha og Jesus.(Takk til John Tore for tips om dette bildet)

2 kommentarer:

Astrid sa...

godt poeng.

JT sa...

Bra du publiserer det. Forvent en publisering av meg også, må nesten skrive noe om det i dagboken i kveld. Litt mer framtredende enn under South Park-siden min. Episoden heter jo Super Best Friends, noe som har en fin undertone om at alle lederne er venner, det er bare de som følger religionen som er i utakt :-)