mandag, oktober 02, 2006

Masse svada

Nå er jeg tilbake på nett i Stavanger og har masse uinteressant å fortelle. På onsdag kvld var jeg med Jan Inge og Jørgen på Cafe Special i Bergen på onsdagspils. Dette er et noe utradisjonelt tiltak som de andre med entusiasme snakket om å gjøre til tradisjon. Å sove på firemannsrom gikk helt greit selv om han i køya under meg med fordel kunne snorka litt lavere...

På torsdag hadde jeg en fin dag på NLA. Jeg fikk med meg en god forelsning av Svein Rise og en fin liten nattverdsgudstjeneste i kapellet, der den samme Svein var liturg. Rådgivningen etterpå var nyttig. Min faglærer rådet meg til å utforme en litt "smalere" problemstilling, siden den jeg på forhånd hadde planlagt var ganske generell. Sikkert ikke dumt det, men å utforme problemstilling er sånn uansett et slit. Kanskje den vanskeligste delen av hele oppgaven faktisk. Denne oppgaven kan kanskje gå rett i dass, og der stinker det som kjent ille. Men den kan også gå helt fint. Me får sjå.

På torsdag kveld fikk jeg en melding fra Bernt Olav om at han og Gerd Lovise fikk en gutt kvelden før! Store ting...

Anbefalt musikk: Jim Stärk. Deres selvtitulerte plate fra i fjor er rett og slett kjempefin.

Anbefalt bok: "Din eneste venn" av Jan Mehlum. Jeg er ikke ferdig med denne ennå, men alt tyder på at denne kriminalromanen er en av de beste Mehlum har skrevet. Og han har skrevet mange gode etter hvert. Dette er hans sjuende bok om advokaten Svend Foyn, som mer og mer står fram som et slags norsk svar på Henning Mankells antihelt Kurt Wallander. En ekstra dimensjon med denne boka er at Mehlum bygger den løst på justismordet som Fritz Moen ble utsatt for.

4 kommentarer:

Kjell Rune sa...

Men svada e kjekt å lesa det òg... Har du fått biblioteket opp og gå nå forresten? Tenkte meg kanskje opp der i dag. Ska ner te Bjergsted og sjekka litt fysst....
kR

Rocke-D sa...

Biblioteket her oppe er vel litt under middels oppegående. Vi har en skranke åpen som kan tilby en del bøker og andre tjenester, men flesteparten av bøkene ligger trygt pakket ned... Men det er jo bare å ta en tur, så ser du hva vi kan hjelpe deg med.

janorkan sa...

vil barra informera om at tradisjonen du innførte på ditt korte besøk i bergen blei videreført forrige onsdag. onsdag førstkommande blir det imidlertid ein dag forskjøve før me går på me friskt mot igjen onsdag ette det. regne me du følge opp initativet i stavanger. heia brann!

Rocke-D sa...

Jeg er stolt over å ha vært med på å innføre denne tradisjonen.