torsdag, mai 18, 2006

Jeg har kjøpt meg ny T-skjorte

Det er en fin T-skjorte. Den er grå med røde bokstaver. På den står skrevet: Jesus loves even me. Jeg bare måtte ha denne T-skjorta, selv om jeg egentlig har nok T-skjorter fra før. Det er ikke ofte jeg finner et klesplagg som inneholder hele kjernen i min tro. For det er jo dette det hele egentlig handler om: At Jesus elsker selv en synder som meg, ja han elsker meg høyt nok til å gi sitt liv for meg.

10 kommentarer:

David sa...

Yepp, he does.

Apropos t-skjorter:

Som kristenpønker i gamle dager laget jeg to stk "misjonerende" t-skjorter som jeg trykte opp i et visst opplag.

Den første hadde teksten "PUNK IS NOT DEAD" på forsiden, og teksten "NEITHER IS JESUS" på baksiden. Jeg ble overrasket og glad da denne t-skjorten ble uhyre populær. Mange ikke-troende venner ville gjerne ha den, og den gikk unna som varmt hvetebrød.

Jeg var rett og slett for blåst til å forstå at alle synes den var DØDSMORSOM. De aller, aller fleste trodde jo at skjortens budskap var at pønken er død. Mens jeg trodde jeg gikk rundt og vitnet om Jesus... Hehe...

Den andre t-skjorta jeg fikk trykt opp, hadde et klassisk bilde av Jesus - og teksten "I'LL BE BACK" under.

Men en kveld sto jeg i en kebab-kø etter en konsert, og hørte noen damer prate bak meg. De sa: "Bandet har fått et veldig annerledes publikum i det siste. Jeg så til og med en satanist på konserten! Han hadde en t-skjorte med bilde av GREVEN på, og teksten I'll be back" under!"

Hm. Det var ikke lett å være misjonerende kristenpønker. Folk misforsto alltid.

Hehe...

JT sa...

I Bodø blir nå en kirke revet for å bygge dyre leilighter. Lurte på om det hadde vært mulig på deres kant av landet? (altså rundt omkring Karmøy og der). Jesus og penger går visst hand i hand....

http://www.an.no/nyheter/article2101296.ece

David sa...

JT: Sånn jeg ser det, har ikke en BYGNING noe med Jesus å gjøre. Selvsagt trenger troende et sted med tak å samles i, siden man bor i et kaldt land hvor det ofte regner. Men bygningen i seg selv er ikke hellig, bare menneskene i bygningen. Jeg synes mange flere menigheter burde selge sine lokaler. Mange steder er det slik at en liten kjerne på 30 kristne disponerer enorme bygninger, som de kun bruker en gang i uka. Slikt er sløsing med både penger og plass, og jeg anbefaler disse kristne å selge bygningene sine, og heller bruke pengene på noe annet - feks de fattige. Så kan de leie seg et sted en gang i uka. MYE billigere!

men det er mitt synspunkt, da. Vet at mange tenker at selve bygningen er "hellig", fordi den har blitt "vigslet". Jeg synes en sånn tankegang er trist, fordi den gjør hellighet til noe utvendig, istedet for noe innvendig. Når Jesus døde, revnet forhenget i templet, og etter det har ikke Gud lenger bodd i bygninger, men MENNESKER.

Yeah, yeah.

JT sa...

Ja mener å huske de i Metodiskirken kanskje var rundt 30 stk igjen i menigheten her i byen, så du har helt rett i det :-) De får jo helt nye lokaler i nederste etasje i blokken som motytelse for tomten. Så nå skal de sikkert tjene penger på å leie de nye lokalene ut....

David sa...

Men jeg ser ikke helt det negative i at de tjener penger på utleie. Om de sitter på et stort lokale som de bare bruker en sjelden gang, ville jo noe annet vært fullstendig ulogisk.

Jeg ser ikke på dette som at "Jesus og penger går hånd i hånd". Heller slik at "lokaler og penger går hånd i hånd". Og kristne må da sannelig få lov til å tjene penger på utleie på lik linje med absolutt alle andre mennesker i verden. Why not? Det er jo ikke "Jesus" de leier ut, bare et lokale.

JT sa...

Ja selvfølgelig må de få lov til det. Ser jo at av det jeg har skrevet så ser jeg ut som en virkelig antikapitalist :-)
Mens det i virkeligheten er helt greit for meg at de tjener penger på hva de vil. Det er mange gamle bygninger og kirker rundt omkring i landet som bare står og forfaller som med fordel kunne vært solgt til utviklere, som mot å pusse opp/bygge nytt kan gjøre bygningene både mer moderne og tidsriktige.

Rocke-D sa...

Dette ble jo en hel debatt... JTs første teologiske debatt regner jeg med... Gav det mersmak?

JT sa...

Hehe, jeg i en teologisk debatt liksom. Groovy....PS: skal sykle forbi og se den dagen kirken blir revet....

Anonym sa...

Greets to the webmaster of this wonderful site. Keep working. Thank you.
»

Anonym sa...

Very pretty design! Keep up the good work. Thanks.
»