fredag, januar 12, 2007

Fredagsfølelsen

Jeg hater fredagsfølelsen. Ikke den følelsen en har på fredag ettermiddag når hele helga ligger foran, det er en av de beste følelsene som finnes, men den følelsen jeg ofte har de to siste timene på jobb på fredag. De føles laaaange. Det er denne følelsen som kan få meg til å avspasere selv om jeg har lite å avspasere eller bruke arbeidstida på blogging. Det er denne følelsen som kan få G. til å spørre om det er greit at han legger seg i fosterstilling på kontorpulten min (det var ikke greit, men jeg sa han kunne ligge under bordet, noe han avslo). Når fredagsfølelsen setter inn går all arbeidslyst, motivasjon og kreativitet ut. Ja til helg, nei til fredagsfølelsen! Jeg tar det som en selvfølge at politikerne gjør noe med denne saken snarest. At vi skal ha det sånn i verdens rikeste land er en skam.

5 kommentarer:

elis lesebabbel sa...

Slutt å syt! Tenk på de som ikke har jobb! Morgenfrisk lørdagshilsen fra en bibliotekarbloggerkollega:-)

Rocke-D sa...

Jeg har faktisk opplevd å gå uten jobb, og det var ikke mye å skryte av... Likevel føler jeg at livet mitt ville blitt fattigere uten selvmedlidenhet.

elis lesebabbel sa...

Nei da halve moroa med å ha jobb er jo å glede seg til helga. Og nå er det snart helg igjen Rocke-D :-)

Gorm sa...

Men Eli, hvis halve moroa med jobben er å glede seg til helga - for da skal du ikke jobbe mer, hva er den andre halvparten av moroa? For hvis det betegnes som 'moro' å glede seg til å avslutte det man driver med, så kan iallefall ikke det man driver med være moro. Ergo kan det ikke være jobben som er den manglende halvparten. Så, hvis halve moroa er å glede seg seg til helga, hva er den andre halvparten av 'moro' når en er på jobb? Jo, det er nemlig å glede seg til at selve arbeidsdagen skal ta slutt. Jepp.
Dette gir oss et enkelt regnestykke: Det positive ved å gå på jobb, er tuftet i 50% glede gjennom å lengte til arbeidsdagen er slutt, og 50% glede gjennom å lengte til arbeidsuka er slutt. Verre var det ikke. Eller - så ille er det.
For egen regning vil jeg si at mine tall er 49% i begge kategorier. De resterende 2% går til å glede meg til jeg får lov å legge meg i fosterstilling på Rocke-D sin kontorpult.

elis lesebabbel sa...

Han må da ha en særdeles ryddig kontorpult?