søndag, desember 03, 2006

Noen morsomme videoer

Gordon Andersens blogg finner en denne særmerkede videoen med "troshelten" Ulf Ekman. Slik skal det gjøres! Eller kanskje det ikke er slik det skal gjøres i det hele tatt? Jeg leser denne bloggen med stor interesse. For meg som er vokst opp i et typisk indremisjonsk miljø er det rart å lese om hvordan det var å være ungdom i Livets Ord og lignende menigheter på 90-tallet. Jeg og Andersen er begge kristne og omtrent på samme alder, likevel har vi så totalt forskjellige opplevelser. Sært...

Noe helt annet: John Tore gjorde meg oppmerksom på denne gamle perlen. Et høydepunkt i norsk bibliotekhistorie... Filmen om Boyzvoice er en oversett klassiker i norsk filmhistorie. Den ble ikke noen stor suksess når den kom, men for noen av oss er den en kultklassiker. Selv er jeg jo svak for "Twelve year old woman", med dens noe grisete innhold og utrolige nødrim: "I found out too late she was born in 1988". Fantastisk...

10 kommentarer:

Anonym sa...

Ekman minte meg mær om ein løvetemmar på den videoen enn ein predikant. Hjelpe meg. Lås an inn...!!!

David sa...

Enig i at Boyzvoice er ekstremt undervurdert! Har sett den kanskje 20 ganger og ledd like mye hver gang. Eckbo er genial, og jeg fatter ikke hvorfor ikke denne filmen gjorde det bedre enn det gjorde.

Håper på flere filmer fra mr. Eckbo. Tenk feks karakteren Asbjørn Brekke på et kino-lerret!

JT sa...

Ja Boyzvoice var bra! Morsomme sanger og karakterer. Har kjøpt inn filmen til biblioteket, vurderer å gjøre det til meg selv privat også.

En morsom kuriositet er at Håkon Moslet (som da anmeldte for Dagbladet), anmeldte platen til Boyzvoice som om den var 100 % seriøs, og ga de kritikk for produktplassering i tekstene (f eks Deichman) :-)

lhl sa...

De som opplevde DHÅ på pinsedagen ble også beskyldt for å være fulle. Denne filmsnutten er etter min mening helt forenlig med det man finner i Bibelen. Vil faktisk gå langt i å si at vi har alt for lite av den slags herlige møter.
Men dette er bare småting sammenlignet med K.Haigins fullemøter. Snadder!!!
LHL

Rocke-D sa...

Bra å se at jeg ikke er den eneste som mener at Boyzvoice-filmen er en klassiker. Grunnen til at Moslet behandlet musikken deres seriøst er nok at han og flere med ham mente at Eckbo & co. faktisk laget minst like bra musikk som de gruppene de parodierte, altså diverse boyband.

Når det gjelder Ekman, Hagin, Flåten og lignende folk har jeg hørt alt for mye skremmende til å stole på dem. Tidligere medlemmer kan fortelle de mest groteske ting om meningskontroll, manipulasjon direkte løgn osv. Det Gordon Andersen skriver i sin blogg er et godt eksempel. Han har vært med på ganske mange slike "herlige" møter i sin ungdom. Hans venn "Andy" er et annet eksempel. Han har også en blogg der han forteller litt av hvert, bl.a. at sentrale personer i Levende Ord prøvde å diktere hvem han skulle gifte seg med. Dette er bare noen eksempler. Det skjer nok også gode ting innenfor Trosbevegelsen, men prisen en del må betale virker alt for høy, og enkelte mennesker får så mye makt at det grenser til avgudsdyrkelse.

Sentrale teologer på MF har også skrevet bøker der de viser at teologien til Hagin og Åleskjær ikke stemmer med Bibelen, bl.a. Åleskjærs "dispensasjonslære", som kommer ut med at det egentlig bare er Paulus' brev som gjelder for oss i dag. Evangeliene tilhører i følge ham den gamle pakt, det samme gjelder det meste av Jesu forkynnelse, bl.a. Fadervår.

lhl sa...

Åleskjærs anti-lov tar jeg personlig avstand fra. Synes også det er vondt mye av det som har skjedd i trosbevegelsen. Men den totale mangelen på DHÅ manifestasjoner rundt omkring på mange bedehus skremmer meg mye mer. Og MF??? Er ikke det liberalteologiens høyborg? Når fikk de autoritet til å avgjøre i åndelige spørsmål.

janorkan sa...

heilt enige, boyzvoice va heilt geniale! har an både på dvd å vhs, å sikkert sett an nesten lika månge gånger så filmskaper david hvis du dele på fira.

Anonym sa...

I found this site using [url=http://google.com]google.com[/url] And i want to thank you for your work. You have done really very good site. Great work, great site! Thank you!

Sorry for offtopic

Anonym sa...

Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
Help, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!

Anonym sa...

[url=http://blog.alphaplus.ca/wp-content/upgrade/sve/]generic cialis pills[/url]