lørdag, april 08, 2006

Rare avisartikler

Når kristenfolket får pressedekning i våre største riksdekkende aviser er det ofte selsom lesning. Slik også med denne artikkelen fra Dagbladet, som tar for seg David Åleskjærs film Asfaltevangeliet. Det er tydelig at den "liberale" avisa Dabladet er lettere sjokkert over en Jesus som drikker øl og har venner blant prostituerte. Det er jo noe rart siden han både drakk vin og holdt seg sammen med diverse syndere sist han var her nede. Det er vel ingen grunn til å tro at han skulle forandre på det hvis han kom tilbake, selv om nok en del kristne helst hadde sett at han gjorde akkurat det... Dagbladet gjør også et stort nummer av at glamourmodellen Helene Rask har en rolle i filmen. De nevner ikke at den rollen varer i cirka 10 sekunder og ikke inneholder en eneste replikk. Den "liberale" og "viktige" avisa i Akersgata benytter en hver anledning til å trykke et bilde av en jente med store pupper.

En annen rar avisartikkel er denne fra VG. En amerikansk forsker har fått mye oppmerksomhet ved å påstå at Jeusus gikk aldri på vannet, fordi det var is den dagen... Nå vel. Hvis det var is stiller jeg meg to spørsmål:

1. Hvorfor sank Peter når han prøvde å gå på denne "isen"?
2. Hvordan klarte disiplene å ro båten gjennom en is som var så tykk at en mann kunne gå på den, og hvorfor brukte de i det hele tatt båt når de bare kunne spasert over?

Dette er etter min mening helt logiske spørsmål, men når noen trekker Bibelen i tvil er det tydligvis ingen som kommer på å tenke på slikt...

4 kommentarer:

gutten sa...

Det står også at: "Sjøen gikk høy" (joh 6,18) hvordan kan det være is, når det er bølger?

Anonym sa...

1. Han var svært overvektig
2. De var svært sterke

Rocke-D sa...

Hehe, at jeg ikke tenkte på det. Det er selvsagt slik det henger sammen.

David sa...

Dagbladet er Dagbladet, ja. Men heller en slik vinkling en kristen-vinklingen Absolutt Underholdning tok! :)