torsdag, april 27, 2006

Jeg er sliten

På høy tid med litt selvmedlidenhet nå. Jeg er lei av å måtte lese pensum hver dag, og eksamen virker nær og langt borte på en gang. Nær fordi jeg vet at jeg har et stykke igjen før pensum er på plass i mitt lille hode. Langt borte fordi jeg gleder meg sykt mye til å få en laaang lesepause. Tanken på flytting gjør meg enda mer sliten og lei, fordi flytting som kjent er noe dritt, og i verste fall kan jeg bli nødt til å gjennomgå det to ganger i løpet av under et år.

Morsomme hverdagshistorier kan muntre opp litt i slike tider. Jeg hadde en norsklærer innom nå som fortalte at han nettopp hadde informert klassen sin om at de får besøk av en forfatter om tre uker. Da var det en av elevene som i fullt alvor spurte: "Er det Ibsen som kommer?"

Det bør nevnes at siden Ibsen er opptatt med å feire hundreårsjubileet for sin død kommer bergensforfatteren Thor Soltvedt i stedet.

4 kommentarer:

dabide sa...

Minner meg om den gamle historien om kristendomslæreren som spør elevene: "Hvem ødela Jerikos murer?"

Per (hvorfor er det alltid Per) sier forskrekket: "Det hvar ihvertfall ikke jeg!"

Læreren synes dette er morsomt, og forteller det til Pers far på neste foreldresamtale, hvorpå faren utbryter: "Har Per sagt at det ikke var han, så var det ikke han!"

Noen dager senere møter han ordføreren, og forteller historien til ham. Ordføreren klør seg i skjegget, og sier så: "Ja, ja. Uansett hvem det var, er det vel til sjuende og sist kommunen som må betale..."

Vet imidlertid ikke om dette er godt nok til muntre deg opp i eksamensstresset...

Rocke-D sa...

Hehe, det fikk meg i alle fall til å humre litt. (-;

Kjell Rune sa...

Humr, humr, humr... Artig historie.

Jobber litt på en ungdomsskole. Der hadde jeg (som vanligt) navneopprop i en klasse jeg var vikar for. Da jeg ropte opp navnet til en spesiell elev, fikk jeg i svar: "Er det fordi jeg er svarting, at du roper meg opp? Har jeg gjort noe galt?". Jeg ble lettere satt ut.

I ettertid fikk jeg vite at denne eleven alltid har galgenhumor med akkurat det. Uansett hva både lærere og medelever spør han om, skal han leke at han opplever det som diskriminering. Og alle ler. Morsom skrue...

Anonym sa...

Thor Soltvedt sine bøker er meget gode, anbefales...