onsdag, april 15, 2009

Viktige sannheter eller bare noia?

Det finnes en stor bevegelse av mennesker som er skeptiske til den offisielle forklaringen om hva som egentlig hendte den historieforandrende datoen 9. september 2001. Det anerkjente norske tidsskriftet Samtiden trykte f.eks. denne artikkelen i 2006. Den ble kristisert fra flere hold, men fikk også en del støtte.

En artikkel som har fått litt oppmerksomhet nå i det siste er denne analysen av støvet fra World Trade Center. Det påstås i den at en nå har funnet eksplosiver i alle de prøvene en har hatt tilgjengelig. Dette har bl.a. fått Iffit Qureshi til å slå på stortromma.

Det bør vel kanskje ikke overraske at en skribent i "Hijab-brigaden" ikke er så glad i USA. Teorier om at hele 9/11 var en "inside-job" fra amerikanske myndigheters side er spesielt populære i miljøer som fra før ikke er så USA-vennlige, f.eks. venstreradikale. Likevel synes jeg det blir for lettvint å bare avvise dette som svada, til det er saken kanskje for alvorlig. En stor del av den amerikanske befolkning vil ha en ny og uavhengig granskning av det som hendte. Kanskje det kunne vært en ide? Det vil enten vise at noe er muffens med den offisielle forklaringen, eller så vil det vise at konspirasjonsteoretikerne i denne saken ikke er så mye mer fornuftige enn de fleste andre konspirasjonsteoretikere. Begge deler vil helt klart være av det gode. Sannheten må i alle fall fram, det er vanskelig å leve med at store deler av den amerikanske befolkning er usikre på hva som egentlig skjedde denne høstdagen i 2001.

1 kommentar:

dabide sa...

En grundigere versjon av det som stod i DB finnes her: http://skepsis.no/?p=543For meg virker det som om 9/11 er blitt undersøkt opp og ned i mente. Konspirasjonsteorier kan ikke stanses, for uansett hvor mange undersøkelser og gjennomganger som foretas, kan man alltid føye også disse til den store sammensvergelsen...

Ellers er det interessant at uten tillit (tro?) kan vi ikke fungere som mennesker. Dersom vi mistror bussjåføren kan vi ikke ta bussen, mistror vi bakeren kan vi ikke spise brød, mistror vi andre mennesker kan vi verken elske eller ta i mot kjærlighet.

Konspirasjonsteorier er en slags makro-paranoia, og anvendt i dagliglivet ville de ødelagt oss.