søndag, november 23, 2008

En fin konsert og en legendarisk plate som endelig blir utgitt


Marit Larsen er en fin artist som gir ut fine plater og holder fine konserter. Konserten i Grottene på Folken i går var intet unntak. Marit prater mye mellom sangene og framkaller ved gjentatte anledninger latter blant publikum med selvironi og morsomme anekdoter. Det må sies at han som stod rett foran meg på konserten tydligvis ikke likte all pratingen, men han var sikkert en surpomp. Marit og bandet både spiller og synger steinbra, dette er musikere på høyt nivå (flere av dem er visst nok fra Jaga Jazzist). De spilte alt vi kom for å høre, med et trist unntak for min personlige favoritt "Addicted".

Grottene er ikke et konsertlokale der en ser så godt. Står en langt bak ser en faktisk ingenting. Dette kunne en merke litt på stemningen, det var en del av de som stod litt bak som omgjorde konserten til en privat fest, med masse prating og støy både mellom og inne i sangene. Det kunne de etter min mening spart seg, det vitner ikke om all verdens respekt for de som står på scenen eller oss som kom for å faktisk høre musikken.

Når jeg sier dette er det nok bare jeg som er en gammel tynnhåret grinebiter. Les heller hva Kjell Rune skriver. Det må også sies at lyden er svært god i Grottene, det er lavt under taket der.

Ellers ser jeg at Guns n' Roses, eller rettere sagt Axl Rose med band, har gitt ut legendariske Chinese Democracy. Han har visst nok jobbet med den siden 1994, og dette er vel en av de få platene som er blitt legendarisk mange år før utgivelsen. VG er positivt overrasket.

Selv om jeg nok ikke kommer til å kjøpe den er det likevel litt spesielt å se den i butikken, jeg gikk tross alt på ungdomsskolen på den tida da en enten like Guns n' Roses eller Metallica. Jeg likte Metallica.

1 kommentar:

David sa...

Det er ekstremt irriterende med folk som snakker høylydt på rolige konserter. Opplevde det senest på Tracy Chapman. Enkelte mister dessverre alle sosiale antenner når promillen overstiger 0,01%.