tirsdag, februar 12, 2008

Tidsskrifter jeg leser

Som en av de fremste tidsskriftansvarlige i Samlingsavdelingen på Universitetsbiblioteket regner jeg meg selv som en autoritet på dette området. derfor tenkte jeg å lette litt på det berømte sløret og avsløre [Lette på sløret og avsløre? Er dette genial poesi eller kun et elendig ordspill] hvilke publikasjoner jeg selv leser med interesse.

Det første jeg vil trekke fram er et ganske ferskt magasin som bærer navnet Strek. Dette er et kristent blad som virkelig går i dybden, de våger å skrive lange artikler om viktige emner. Bladet har en økumenisk profil med skribenter fra flere forskjellige kirkesamfunn, men jeg aner en viss fascinasjon for de mer høykirkelige og spirituelle sidene av kristen tro. Her er det noe å lære og la seg opplyse av på nesten hver eneste side.

Noe helt annet er Norway Rock Magazine, tidligere kalt Monster. Her snakker vi rock for alle penga (det koster 49 kroner i løssalg). Rock av typene metal og prog står spesielt høyt i kurs, men de skriver også om helt vanlig rock og pop. Kort sagt skriver de morsomt og innsiktsfullt om det de liker. Det en merker i dette bladet er at de som skriver virkelig elsker musikk, og det virker som artistene liker å la seg intervjue i dette bladet. Plateanmeldelsene er også en historie for seg selv. Når det er en plate de virkelig ikke liker sparer de ikke på konfekten, ønsker om død og lidelse over den inkompetente er helt vanlig i slike sammenhenger.

Av og til kan en også få noe godt helt gratis, magasinene Yapa og Sorthvit er eksempler på dette.

Ellers har jeg akkurat bestilt to plater av Neal Morse på Amazon.com. Gleder meg til pakke i posten...

Oppdatering 14. februar: Kjell Runes kommentar satte meg litt i skammekroken. Jeg leser selvsagt også Pondus! Jeg har faktisk lest Pondus helt siden slutten av 90-tallet, da han var en populær bifigur i Ernie. Jeg kjøpte det første albumet da det kom ut i 1998, det er verdt en del i dag...

Ellers leser jeg selvsagt også de norske bibliotektidsskriftene, dvs. Bok og Bibliotek, Bibliotekforum og Bibliotekaren. Jeg burde nok vært mye flinkere til å følge med i utenlandske bibliotektidsskrifter, men tid har vi alle begrenset av.

4 kommentarer:

Kjell Rune sa...

De tidsskriftene jeg leser er: Musikkpraksis (kommer bare ikke bort fra det) og litt humorting (Larsons gale verden, Pondus osv.). Fantastisk deilig å kunne lese litt tidsskrifter litt av og til.

kR

JT sa...

Ja det er fint å lese tidsskrifter. Og du som kjenner meg, vet jo at siden jeg (nesten) ikke leser bøker, så er det tidsskrifter og aviser det går i. Bedre å bruke den tiden man har på noe virkelig enn å lese ei bok :-)

Eks på mine tidsskrifter er PC World, Motor, Lyd og bilde, Dine Penger, Vegen og vi, Forbrukerrapporten, Avisa Nordland, Rana Blad. Altså ganske folkelige tidsskrifter og aviser...men skummer også gjennom de tre bibliotektidsskriftene selvfølgelig, og iblant f eks Levende Historie om det er noe interessant. Regner det som en selvfølge at du tar med deg tidsskriftene hjem den dagen de kommer til biblioteket...

Rocke-D sa...

Motor og Dine Penger ja, det er vel en virkelighet jeg helst vil slippe å dele... For ikke å snakke om den der trauste Vegen og vi.

JT sa...

Ja du vet, alle kan ikke lese hippe tidsskrifter slik som Blikk og KK.....(det siste der gjaldt ikke deg da...) hehe