torsdag, september 06, 2007

Den åttende skapelsesdag

Nils Chr. Geelmuyden hadde i juni dette innlegget i Aftenposten. Det tar for seg bioteknologi og hvordan dette fører til et sorteringssamfunn. Akkurat det har vi allerede. I 2005 ble åtte av ti barn med Downs Syndrom abortert bort, det er tre ganger så mange som i 1999 (les om det her).

Geelmuyden bruker sterke ord i dette innlegget. Likevel førte det ikke til noen merkbar debatt. Hvorfor ikke? Hvorfor var det ingen av de han angriper som ville forsvare seg mot ganske sterke beskyldninger? Følte de det var like greit å bare dysse det hele ned? Har de ingen interesse av debatt? Vil de bare gjennomføre sine tiltak litt sånn i det stille? Kan det være at de rett og slett egentlig er klar over at de beveger seg i etisk grenseland, eller rettere sagt: Vet de at de for lengst har brutt de fleste etiske grenser?

3 kommentarer:

Kjell Rune sa...

Vanskelig tema det der. Har en kollega som nettopp har født et barn med Downs. Tenker at det er utrolig flott at det skal få oppleve kjærlighet i årene som kommer.

kR

johnnas sa...

FrP har forøvrig kalt motstandere av bioteknologiloven for "hjerterå". Selv mener jeg det er hjerterått å stemme på FrP. Håper det er mangel på vett og kunnskap som gjør at mange kristne støtter partiet. Og jeg håper de ikke har hørt om bioteknologiloven. Det er lov å håpe.

Jonas sa...

Enda bra at KrF er ute av regjering, de er alltid for slike begrensninger i loven. Man må tenke på foreldrene også, de må få lov til å velge bort et helt liv med all den ekstra jobben slike barn gir.

Alle kan ikke tvinges til å få et barn som de ikke vil ha.