søndag, november 05, 2006

The Departed


Den gamle ringreven Martin Scorsese (født i 1942) holder jammen meg koken! "The Departed" er en av de beste filmene jeg har sett i år. En god historie og glimrende skuespillerprestasjoner fra alle de frammøtte. Med navn som Jack Nicholson, Martin Sheen og Mark Wahlberg er ikke akkurat det noen bombe. Leonardo Di Caprio viser nye sider i denne filmen. Tidligere har vel enkelte av oss sett på ham som litt av en fløtepus, men i denne filmen banner, slåss og dreper han med overbevisning. At han tygger valium som drops og ser generelt sjuskete ut er også noe nytt fra den kanten. Han er rett og slett blitt en voksen klasseskuespiller. Matt Damon var jeg i utgangspunktet noe skeptisk til, men den særmerkede glatte stilen hans passer bra i den rollen han gjør her. Feite og støgge Alec Baldwin får ikke ødelegge mer enn han må.

Dette er en tøff film med til dels stygge voldsscener, så hvis du ikke liker slikt bør du kanskje heller se noe annet. Hvis ikke er det bare å løpe til din nærmeste kino.

2 kommentarer:

Kjell Rune sa...

Denne bloggen e ein kultur-jukebox. Og det e kult. Ser bra ut filmen. Eg trur deg viss du seie Leonardo tygge stoff og ser sjuskete ut, men aldri i livet om han banna. E kje det farligt da...???

David sa...

Gleder meg sinnsykt til å se denne....