tirsdag, februar 21, 2006

Dommen mot David Irving - et slag i ytringsfrihetens ansikt

Vår alles kjære favorittdust David Irving er blitt dømt til tre års fengsel i Østerrike for å fornekte Holocaust. I Østerrike er dette forbudt og kan straffes med inn til ti års fengsel. Les mer i VG.

Dette synes jeg er meget trist. Selve hovedprinsippet for ytringsfrihet er at en skal være fri til å også si ting de fleste ikke liker. En skal til og med være fri til å si ting som stempler en selv som totalt idiot. Det er denne retten David Irving nå fradømmes. Heldigvis er det ikke slik her i Norge. Dersom en går inn på Vigrids nettside (gidder ikke lenke til den, dere kan grave i søpla for å finne den sjøl) finner en flere "vitenskaplige" artikler som viser at Holocaust (som de kaller "Holocash") bare er noe jødene har funnet på for å suge mest mulig penger ut av skikkelige mennesker. Eller noe sånt, jeg har ikke gidda å sjekke så nøye. Den allerede nevnte David Irving er en av deres favorittideologer. Han sier nå at han hele tiden har tatt feil, og at Holocaust likevel var en realitet. Så nå regner jeg med at Vigrid også må skifte mening...

Hva jeg forøvrig mener om Vigrid vil jeg helst ikke skrive for mye om, da det vil kunne oppfattes som hets av mennesker med psykiske lidelser. Men det er en forskjell: Psykisk lidende har krav på respekt.

Som dere skjønner er jeg ikke noen tilhenger hverken av David Iriving eller Vigrid. Likevel synes jeg det er feil å begrense deres ytringsfrihet. Det vil bare gi dem et slags martystempel blant forvirrede mennesker. Det er bedre å få dritten fram i lyset, slik at alle kan kjenne hvordan den stinker.

8 kommentarer:

Anonym sa...

så spørs det om noen av ytringsfrihetsfanatikerne vil gjengi disse holocaust-meningene da.

overraskende nok er det mange som mener at ytringsfriheten stopper ved nazismen. den er ikke absolutt. bortsett fra i muhammed-saken.

jeg liker dette sitatet:

"Truth needs no laws to support it. Throughout history, from Galileo to Zundel, only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma."

Rocke-D sa...

Det er opp til aviser og andre medier hva de faktisk vil trykke. Det er en hver redaktørs privilegium i et fungerende demokrati. Derfor trenger ingen utenforstående å føle noen tvang til å gjengi f.eks. Vigrids meninger om Holocaust. De har ingen rett til å slippe til i aviser, radio eller TV. Det er helt opp til redaktørene å bestemme. Det som er viktig er at det må være lov for redaktørene å slippe dem til, de må slippe juridisk forfølgelse eller drapstrusler hvis de gjør det. Og ikke minst må de som har slike meninger få lov til å uttrykke dem fritt på eget initiativ og ansvar, slik f.eks. Vigrid gjør på den imbesile nettsiden sin.

Bottom Buzzer sa...

Jepp, det er en fare for at Irving får martyrstatus på grunn av denne dommen, og det ville være veldig uheldig. Den var også uheldig med tanke på Muhammed-konflikten.

Irving ble forøvrig nektet innreisetillatelse til Østerrike (hvor jeg har bodd), Tyskland, Italia og Canada allerede i 1992 på grunn av antisemittisk foredragsvirksomhet i nazi-miljøer som er forbudt i disse landene.

Men han valgte altså å reise til Østerrike selv om han visste at han kunne bli tiltalt. Grunnen til det er muligens at han trenger publisitet og økt omsetning på sine 30 bøker. Han kjørte nemlig seg selv grundig på ræva da han gikk til sak mot en annen forsker som i sin bok kalte Irving en antisemittisk rasist. Irving tapte saken siden han visselig er en antisemittisk rasist, og det gjorde at han måtte gå fra gård og grunn.

Jeg tror han brukte flere titals millioner på å rettsforfølge damen som "ærekrenket" han. Nå står han selv tiltalt for å ha ærekrenket holocausofrene.

Østerrike og Tyskland har disse sære selvpålagte lovene som forbyr nazi-symboler og annet som kan krenke de overlevende fra holocaust, og det må også ses i lys av at det var disse landene som drev den industrialiserte utryddingen av 6.000.000 jøder.

Det står dårlig til med denne verden for tiden...

Anonym sa...

Slår meg at det er så mye jeg ikke veit, as !!
Jaja
En nyttig oppdagelse, kanskje ?!
hehe

Rachel

Kjell Rune sa...

Ja, Vigrid har jo "tilført" masse til vår verden. Hurra for dem...!!!

Rocke-D sa...

Vigrid har tilført oss mye ja! Ta en kikk på nettdsida deres, så er du sikret en god latter. Mer pompøse og selvhøytidlige gladnazier skal du lete lenge etter. Stor underholdning.

Kjell Rune sa...

Vigrid e heilt latterlige. Tenk at folk kan skriva sånt så dei gjere på siå si. Syke folk e det jaffal uansett. Stakkars tullingar...

Anonym sa...

Vigrid, ja...
En kar på Harry Potter
Eller Gigrid var det kanskje ..