mandag, mai 02, 2005

Leeds

Leeds tapte i helga. Leeds taper ikke så rent sjelden. Nå ligger de under midten av tabellen i engelsk 1. divisjon. De er gått fra å være et mesterlag til å bli en grå og trist middelmådighet. Likevel følger jeg og mange andre fortsatt med dem gjennom tykt og tynt. Galskap vil kanskje enkelte si. Lidenskap sier jeg. Lidenskap og trofasthet. Dette er to av grunnpilarene i et vellykket ekteskap, og det er også viktige egenskaper for enhver fotballsupporter. Dersom du er noe til kar forlater du ikke kona di selv om hun brekker beinet, og du svikter heller ikke favorittlaget ditt selv om de rykker ned en divisjon eller to.

Supporterunionen for britisk fotball har over 55 000 medlemmer, og samler supportere fra de særeste lag (Cheltenham, Woking og Torquay f.eks.). Hva får folk i Norge til å holde med slike lag? Behov for å skille seg ut? Et opprør mot pengegalloppen i toppfotballen? Et behov for å vende tilbake til det "ekte" og "opprinnelige" i engelsk fotball? Ikke vet jeg. Dersom du kjenner en som er lidenskapelig opptatt av Cheltenham kan du jo spørre.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Heia Torvastad I.L!

hilsen ihugga Torvastad-supporter...

John David Didriksen sa...

Leeds skal jo spille mot FKH i sommer. Kanskje kan de ta en kamp mot Torvastad med det samme?

Anonym sa...

Skal Leeds til Haugesund? Ja da må du jo dra og se på. Med kallenavnet Sheeps liker de seg sikkert utover mot Karmøy :-) Ps QPR endte over Leeds på tabellen....