lørdag, september 06, 2008

R.I.P Aril Edvardsen


Aril Edvardsen døde i dag. Det sier en del om hans posisjon at jeg fikk vite dette gjennom nyhetene både på NRK og TV2, der hans død var en av hovedsakene. Folk har i dag kun godt å si om denne mannen, selv om han tidvis var kontroversiell i løpet av sin lange karriere. Selv mener jeg han alltid framstod som en ydmyk og vennlig mann med stor integritet og et medmennesklig engasjement det stod enorm respekt av. Som mediemann var han visjonær og alltid helt i front. "Kristen-Norge" (som det kalles) har uten tvil mistet en av sine største.

Dette er i det hele tatt ingen god dag for Norge. 2-2 mot Island på Ullevaal kan vel ikke akkurat kalles et godt resultat.

6 kommentarer:

Kjell Rune sa...

Edvardsen har utvilsomt vært en person som har lagt igjen sine spor. Jeg stiller meg heller spørrende til den kristne entusiasten som representerte Troens bevis i nyhetene. Kanaanspråk i nyhetene er ikke hverdagskost.

kR

Secularist sa...

Fyren var jo en sjarlatan da, som tjente godt på disse "vekkelsesmøtene" og førte nok en del folk bak lyset.

At han gjorde noen gode ting også tviler jeg ikke på, men det er vel mulig å drive veldedighet uten at det er relatert til usynlige venner eller annen form for overtro.

David sa...

SECULARIST: Det viser jo hvor stor peiling du har, at du mener Aril tjente godt. Sjekk skattelistene hans, og se hans lønn i lys av at han ledet en bedrift med maaange ansatte, og talte til millioner av mennesker.

Aril var alltid svært bevist på å ha en lav lønn, nettopp for å unngå slik kritikk som du her kommer med. Men sånn er det vel: Enkelte fordommer vil alltid herske, selv om de ikke har noe grunnlag.

Rocke-D sa...

For å si det sånn: Edvardsen kunne nok bare drømme om å tjene like godt som f.eks. Richard Dawkins har gjort på de der kristendomsfiendtlige bøkene sine. Jeg hører ikke så mange kalle ham for "sjarlatan"...

I 2006 hadde Edvardsen en inntekt på litt under 300 000 kroner og en formue på ca. 800 000. Dette i følge skattelistene. Er dette mye i dagens Norge? På ingen måte. Faktisk er det oppsiktsvekkende lite for en person med en så enorm virksomhet.

Anonym sa...

Hvis du virkelig tror at all hans inntekt ble oppført er du svært naiv.

Minner meg om den gamle vitsen om evangelisten som samla inn kollekt til gud. Han kaster pengene opp i luften og sier "Gud, ta så my du vil ha, jeg tar det som kommer ned igjen." :)

Rocke-D sa...

Joda, selvsagt er jeg naiv. Edvardsen var predikant, ergo var han også kriminell. Og alle pakistanere er kjeltringer og alle homofile er feminine og jødene er kun ute etter å ta over verden.