fredag, september 05, 2008

Morsomme og skremmende biblioteknyheter fra USA

Så du tror det ikke har noen konsekvenser å ikke betale purregebyr? Tro om igjen!


John McCain har gjort et noe overraskende valg av visepresidentkandidat. Sarah Palin fra Alaska var nok et ganske ukjent navn for de fleste. Planen er å vinne den kristne høyresiden, og taktikken er vel sannsynligvis den samme gamle: Ja til våpen, krig, bønn i skolen og markedsøkonomi. Nei til abort, homofili og offentlige velferdsordninger. Denne artikkelen viser at det også kan bli et visst nei til ytringsfrihet. Det hevdes at Palin i begynnelsen av sin periode som ordfører i den lille byen Wasilla tok opp ideen om å bannlyse enkelte bøker fra byens bibliotek, og når bibliotekaren nektet fikk hun sparken! Riktig nok fikk hun fort jobben tilbake etter sterke reaksjoner fra byens innbyggere, men hvis dette stemmer viser det likevel en skremmende holdning. En må huske på at Palin lett kan ende opp som USAs president. Hennes overordnede er jo faktisk en krigsskadet gubbe kjent for å ha et temparament som knapt kan være godt for blodtrykket.

En ting bør likevel sies: Sarah Palin er en vakker kvinne. Vakker og farlig, det er en kinky kombinasjon.

2 kommentarer:

Anne sa...

Det er dessverre ikke nos nytt at bøker sensureres i USA, men det er stort sett skolestyrene som står bak.

På noen high schools/colleges går de andre veien og plukker utelukkende bøker fra Index on Censorship, samlelista over "forbudte" bøker. Der finnes f.eks de fleste klassikerne i moderne amerikansk litteratur, gjerne av en svart forfatter. Og Harry Potter og sånn.

Kjell Rune sa...

Satser på at hele gjengen dør av stress eller høyt blodtrykk. Fytti grisen for en jobb. Er de virkelig sikre på at de vil dette?

kR