torsdag, november 08, 2007

"Morsomme" historier fra bibliotek

På Nasjonalbibliotekets postliste for bibliotekarer og andre bibliotekinteresserte utveksles det for tiden morsomme historier fra bibliotek. Dette skal visst nok ende opp i en bok, men ut fra kvaliteten på historiene blir det tørre greier. Dette er faktisk et par av de beste:

Jeg hadde en låner som skulle ha bøker av den berømte Iver Henriksen. Søkte, søkte og søkte, men fant intet. Mannen ble rødere og rødere i ansiktet og hisset seg mer og mer opp. "Hva slags udannede mennesker er det som jobber her, som aldri har hørt om Iver Henriksen???!" Jeg spurte da om han hadde en tittel av forfatteren, og mannen brølte "Peer Gynt!".


Min nu pensjonerte kollega på fjernlånsavdelinga så seg førrbalt på alle kirkebøkene og folketellingene folk skulle ha. "Ka dæm græv etter?? Vi kjæm jo fra Adam og Eva heile gjengen!".

Den siste var fra oppe i nord et sted, men det forstod dere sikkert. Nei, vil dere ha mojjo fra bibliotekets forunderlige verden bør dere heller lese denne boka. Den er faktisk til tider meget morsom.

3 kommentarer:

Kjell Rune sa...

Iver Henriksen, selvsagt... Hvem har ikke hørt om han..? Skjerpings folkens.

kR

elis lesebabbel sa...

Jepp: Den boka er morsom. Har jo selv blogget om den en gang som kjent. Forfatteren er ute med ny bok til neste år. Varför har inte fler bibliotekarier läderbyxor? Den har jeg store forventninger til.

Og STØNNN : de "morsomme" historiene på papegøyelista... ble noe parodiske...

Baronessen sa...

Denne, da, opplevd på Kulturhuset, Stavanger bibliotek:

Her i distriktet er Nese et ganske vanlig etternavn og da blir det ganske vanskelig å unngå å se på lånerens Nese dersom den er enorm eller spesiell.

Eller i skranken, låneren heter Bylte til etternavn og skulle sine reserverte bøker, hvorpå hun bak skranken sier "Her er din bylt"...

Men... jeg ser poenget. Disse historiene egner seg faktisk veldig mye bedre rundt lunsjen på Sølvberget enn i en bok eller i RockeD sin blogg. Vel, vel.