lørdag, desember 13, 2008

Takk Ernst


Ernst Baasland, som jeg forøvrig sjelden kan huske å ha sett smilende som på dette bildet, går nå av. Presset etter rettsaken og den personlige konkursen har blitt enormt stort, og dette er nok en riktig avgjørelse av Baasland. Likevel er det en trist dag. Baasland har vært en god biskop i vårt bispedømme, en god gammeldags hyrde. Jeg håper det først og fremst er det han vil bli husket for. Jeg håper også at han fortsatt kan spille en rolle i norsk kirkeliv, som den intellektuelle og åndelige kapasiteten han er. Han er en alt for god mann til at han bare kan mistes.

Det er også synd at det har gått slik som det har med sønnen hans. Jeg husker å ha sett ham som møteleder på ungdomsmøter i Storsalen når jeg studerte i Oslo, så det var et lite sjokk første gang jeg så bilde av ham i avisa i forbindelse med saken mot ham. Dette bør tjene som en advarsel mot hensynsløse spilleselskaper på Internett. Måten de har behandlet Bjarte Baasland på viser en skammelig kynisme.

Nå skal det jo velges en ny biskop etter hvert, og i går så jeg til min glede og overraskelse at Vårt Land nevner Norodd Stavanjord som en aktuell kandidat! Stavenjord er tidligere mangeårig prest på Åkra og nå prost i Haugesund. Når han var på Åkra var han en populær og folkekjær prest, en fredens mann med en fin humoristisk sans og et klart budskap. Jeg tviler på om han blir valgt, det ville overraske meg om de våger å velge en såpass teologisk konservativ biskop i DNK i dagens situasjon. Hvis de faktisk gjør det vil Stavenjord bli en ypperlig biskop. Hvis de velger en annen er det også greit, det er mange gode kandidater i denne artikkelen.

2 kommentarer:

Elling sa...

Enig - Ernst fortjener takk!

Kjell Rune sa...

Og enig med Elling igjen. Ernst er og blir en god mann. Saken er rett og slett bare trist. Unødvendig at sånt skjer med såpass oppegående folk.

Norodd for president!!! Jeg også tviler på at det blir Norodd, men kjør på. Det er hvertfall en mann jeg stoler veldig mye på.

kR