fredag, juni 19, 2009

Ny biskop i Stavanger

Erfarne Erling Pettersen kan sikkert bli en bra biskop, likevel viser utnevnelsen nok en gang at det er på høy tid at kirken selv får utnevne sine biskoper, og at politikerne holder fingrene av fatet.

Misjonsgeneral Kjetil Aano var førstevalget til de fleste andre enn Trond Giske, og han sier det rett ut: Homofilisaken ble avgjørende. Det er tydelig at Trond Giske her viser vanlig sosialistisk toleranse: En tolererer det aller meste så lenge det er i tråd med det en selv mener.

Sjekk forøvrig ut Stavanger Aftenblads oversikt over bispegjerningen i Stavanger, lærerikt og spennende.

3 kommentarer:

Elin Stillingen sa...

Hm, det er taperen og ikke Trond Giske som sier det om homofilisaken...

Jaja, selv har jeg vært medlem i kirken i hele mitt liv, men til dags dato har aldri noen fortalt meg hvordan jeg kan påvirke hvem som blir biskop. Men så er vel kirken mest for turbo-gjengangere og ikke for vanlige folk (oss 95 % som sover oss gjennom kirketiden hver søndag :-)

En annen ting er at den forrige regjeringen i sin tid oppnevnte mr reaksjonær sjøl, Kvarme som biskop i det mest liberale bispedømmet (om en måler de som bor der).

Eirik

John David Didriksen sa...

Du har helt rett i at det er Aano (Taperen) som sier dette, det kan kanskje misforstås slik jeg har skrevet det. Han var Vinneren i alle voteringer, utenom den i regjeringen...

Ellers har du rett i at det ikke er lett for den vanlige kirkegjenger å påvirke i slike saker, men en har slikt som menighetsråd, Kirkemøtet og lignende. De påvirker i alle fall litt.

Faktisk enig med deg i at Kvarme er en litt ulogisk biskop i Oslo, kanskje han og Pettersen burde bytte bispedømme?

gk sa...

En liten kommentar: Kvarme vant nominasjonsprosessen på lik linje med Aano. Det var media som ikke ville ha Kvarme. Men i denne saken vant altså fornuften, i motsetning til i Stavanger.