lørdag, desember 20, 2008

Utstilling og julebord

Etter forespørsel fra universitetsledelsen satte vi på biblioteket til juleavslutingen i går opp en utstilling av de vitenskaplig ansattes bokproduksjon i 2008. Det var jeg som fikk dette ærefulle oppdraget, og jeg tror nok jeg stiller sterkt i VM i plassering av mange bøker på liten plass:



I går kveld var det julebord på Charlottenlund. Dette stedet anbefales! Utrolig god mat!

På mandag er det siste arbeidsdag før ferien. Det skal ikke foraktes med litt fri nå etter en jobbmessig ganske travel desmber.

søndag, desember 14, 2008

En ganske spesiell og minneverdig konsert


Fjorden Baby fra Bergen stod på scenen på Checkpoint Charlie i går kveld. Vokalistens merkverdige oppførsel, med speisa scenemoves og meningsløs mumling mellom sangene, kunne få en til å lure på om han hadde varma opp med mer enn sit-ups, men han sang mer fokusert enn han så ut. Bandet spilte på sin måte bra: Av og til lurer en på om de har tatt i instrumentene sine før, men så spiller de i neste sekund plutselig like tight som noen. Musikken kan beskrives som tidlig 80-talls new-wave spilt i 2008. Det taler til deres ære at de spiller en cover av legendariske The Aller Værstes "Discodrøv", selv om jeg nok må si at jeg liker originalen bedre.

Så vil dette bandet bli det neste store? Jeg tviler, men ikke si til noen at jeg har sagt det hvis de blir Norges nye Madrugada. Underholdende er de i alle fall.

lørdag, desember 13, 2008

Takk Ernst


Ernst Baasland, som jeg forøvrig sjelden kan huske å ha sett smilende som på dette bildet, går nå av. Presset etter rettsaken og den personlige konkursen har blitt enormt stort, og dette er nok en riktig avgjørelse av Baasland. Likevel er det en trist dag. Baasland har vært en god biskop i vårt bispedømme, en god gammeldags hyrde. Jeg håper det først og fremst er det han vil bli husket for. Jeg håper også at han fortsatt kan spille en rolle i norsk kirkeliv, som den intellektuelle og åndelige kapasiteten han er. Han er en alt for god mann til at han bare kan mistes.

Det er også synd at det har gått slik som det har med sønnen hans. Jeg husker å ha sett ham som møteleder på ungdomsmøter i Storsalen når jeg studerte i Oslo, så det var et lite sjokk første gang jeg så bilde av ham i avisa i forbindelse med saken mot ham. Dette bør tjene som en advarsel mot hensynsløse spilleselskaper på Internett. Måten de har behandlet Bjarte Baasland på viser en skammelig kynisme.

Nå skal det jo velges en ny biskop etter hvert, og i går så jeg til min glede og overraskelse at Vårt Land nevner Norodd Stavanjord som en aktuell kandidat! Stavenjord er tidligere mangeårig prest på Åkra og nå prost i Haugesund. Når han var på Åkra var han en populær og folkekjær prest, en fredens mann med en fin humoristisk sans og et klart budskap. Jeg tviler på om han blir valgt, det ville overraske meg om de våger å velge en såpass teologisk konservativ biskop i DNK i dagens situasjon. Hvis de faktisk gjør det vil Stavenjord bli en ypperlig biskop. Hvis de velger en annen er det også greit, det er mange gode kandidater i denne artikkelen.

onsdag, desember 10, 2008

Jeg kommer ut av skapet

Nytt bilde, nytt navn. Rocke-D er (nesten) død, leve meg!

Menneskets grådighet truer menneskets framgang

For spesielt interesserte: Dette er et av de største problemene innen moderne kunnskaps- og forskningsformidling. At det også innenfor dette området er ren grådighet som er trusselen bør ikke overraske noen.

fredag, desember 05, 2008

Jeg er visst nok blitt tagget

Folka på Ungkristen.com har tagga meg. Reglene er som følger:

1. Du må linke til den bloggen som tagget deg.
2. Lag en liste med seks (u)interessante ting om deg selv.
3. Tagg fem andre blogger, la dem vite det ved å kommentere på deres blogg.


1. I går skifta jeg to lyspærer i høyre baklykt på bilen. I samme slengen fylte jeg også bensin. Dermed gjorde jeg omtrent all den bilpleien jeg er i stand til å gjøre.
2. Jeg liker best å ha D'Addario-strenger på bassene mine. Jeg foretrekker å spille med fingrene, men hvis jeg først spiller med plekter bruker jeg 0.88 mm tykke plektre.
3. I kveld har jeg hørt på Whitesnake og The Cardigans. Jeg har også de samlede verkene til både Knut Hamsun og Sven Hazel, så jeg kan vel sies å ha en variert smak innen både musikk og litteratur.
4. I min barndom spilte jeg fotball for Åkra i tre år uten noen gang å score et tellende mål i en kamp. Jeg scora i en innecup en gang, men målet ble annullert fordi jeg skjøt fra for langt hold.(!) Jeg satt for det meste på innbytterbenken.
5. Jeg var FSR-operatør når jeg hadde militærtjeneste, dvs. at jeg drev med samband i Sjøforsvaret.
6. Jeg har de siste par åra vært fylkesleder i Bibliotekarforbundet.

Jeg tagger Kjell Rune, David, Elling og Astrid. Det er egentlig bare fire, men jeg mener det er fem. Da er det fem.

tirsdag, desember 02, 2008

Jeg er til stede både her og der

I tillegg til denne bloggen kan jeg treffes både på Facebook (min profil) og Twitter (min profil). Jeg har til og med en avatar i Second Life, men der er jeg så og si aldri. Mitt SL-navn er Melvil Wirefly. Det nyeste nå er at jeg har oppretta en konto i Slideshare og lagt ut et par presentasjoner der. Du finner dem her. Litt musikalsk utfoldelse driver jeg mer her.