søndag, november 23, 2008

En fin konsert og en legendarisk plate som endelig blir utgitt


Marit Larsen er en fin artist som gir ut fine plater og holder fine konserter. Konserten i Grottene på Folken i går var intet unntak. Marit prater mye mellom sangene og framkaller ved gjentatte anledninger latter blant publikum med selvironi og morsomme anekdoter. Det må sies at han som stod rett foran meg på konserten tydligvis ikke likte all pratingen, men han var sikkert en surpomp. Marit og bandet både spiller og synger steinbra, dette er musikere på høyt nivå (flere av dem er visst nok fra Jaga Jazzist). De spilte alt vi kom for å høre, med et trist unntak for min personlige favoritt "Addicted".

Grottene er ikke et konsertlokale der en ser så godt. Står en langt bak ser en faktisk ingenting. Dette kunne en merke litt på stemningen, det var en del av de som stod litt bak som omgjorde konserten til en privat fest, med masse prating og støy både mellom og inne i sangene. Det kunne de etter min mening spart seg, det vitner ikke om all verdens respekt for de som står på scenen eller oss som kom for å faktisk høre musikken.

Når jeg sier dette er det nok bare jeg som er en gammel tynnhåret grinebiter. Les heller hva Kjell Rune skriver. Det må også sies at lyden er svært god i Grottene, det er lavt under taket der.

Ellers ser jeg at Guns n' Roses, eller rettere sagt Axl Rose med band, har gitt ut legendariske Chinese Democracy. Han har visst nok jobbet med den siden 1994, og dette er vel en av de få platene som er blitt legendarisk mange år før utgivelsen. VG er positivt overrasket.

Selv om jeg nok ikke kommer til å kjøpe den er det likevel litt spesielt å se den i butikken, jeg gikk tross alt på ungdomsskolen på den tida da en enten like Guns n' Roses eller Metallica. Jeg likte Metallica.

fredag, november 21, 2008

Levi Henriksen er best når han skriver noveller


Jeg har akkurat lest ferdig Levi Henriksens nyeste roman "Like østenfor regnet". Det var en middelmådig leseopplevelse. Henriksen er rett og slett ingen stor romanforfatter. Person- og miljøskildringene hans er alltid gode, men der han i novellene er en skarp observatør er han i romanene mer en slags traust og litt dvask folkelivsskildrer. Det blir rett og slett ikke særlig engasjerende. Det gjelder også for språket hans: Mye av det språklige trøkket fra hans beste noveller er fraværende i romanene. Jeg kan på det varmeste anbefale Henriksens to første novellesamlinger "Feber" og "Ned ned ned". Det andre han har skrevet synes jeg ikke så mye om.

Vil du skrive en hit og bli styrtrik?

Da må du synkopere!

onsdag, november 19, 2008

Kvitt eller dobbelt

Spørreprogrammet Kvitt eller dobbelt er en av NRKs store klassikere, og under nylig avdøde Knut Bjørnsons myndige ledelse var det trauste greier. Nå tar det derimot helt av! Forrige lørdag var emnene det ble spurt i ikke noe mindre enn Pondus, Iron Maiden og Eurovision Song Contest. Snakk om Kinderegg!

Pondus-eksperten Silje imponerer, hun kan muligens ennå litt mer om den serien enn meg. Jeg må følge med til siste slutt for å se hvem av oss som kan mest.

Den høflige og sympatiske metalnerden Marcus er noe av en skrue. Han kan så mye om Iron Maiden at han nesten ender opp som en parodi på enkelte av de raringene en kan møte på Elm Street.

Inge er slik en ESC-ekspert skal være: Nordnorsk og femi, litt sånn som Pæær Sundnæææs.

Kort sagt: Kvitt eller dobbelt førstkommende lørdag blir et heftig vorspiel til konsert med Marit Larsen!

tirsdag, november 18, 2008

En tvilsom kåk og en gjenfødt PC

Sitat fra eiendomsmegler under en visning i Sandnes i går: "Hvis jeg kjøpte denne leiligheten ville jeg nok revet ned hele veggen på badet. Det er noe inne i veggen der, men vi vet ikke helt hva det er." Kall meg gjerne feig, men jeg la ikke inn bud.

I går tok jeg det store skrittet og lot min fire år gamle PC fødes på ny. Jeg installerte Windows helt på nytt, med alt det innebærer av slettede filer og greier. Like godt å bli kvitt alt det slagget som samler seg opp på fire år. Jeg trodde det skulle få den til å jobbe fortere (les: mindre sent), men foreløpig tyder ikke ting på det. Det virker som hele maskinen er klar for å sendes til Ukraina.

søndag, november 09, 2008

Dette går veien


Ti minutter igjen av cupfinalen og Enga leder 4-1. Dette blir en trøst og et høydepunkt i en ellers skuffende sesong. Gutta på bildet har tatt seg av scoringene. Daniel Fredheim Holm og Moa er begge tidligere Skeid-spillere og nære venner. Morsomt at disse unge spillerne får avgjøre dagens kamp og at Fredheim Holm snart får løfte kongepokalen!

Klassetilhørighet kontra religiøs tilhørighet

På forskning.no hadde de for noen dager siden en artikkel om at din klassetilhørighet bestemmer hvilken religiøs tilhørighet du velger. Jeg siterer:

"Når dine erfaringer på det sosiale plan forteller deg at du selv er herre over eget liv, at du ved hjelp av egne krefter skaper dine muligheter i livet, så kan new age-religiøsiteten bekrefte dette livssynet og legitimere din umiddelbare forståelse av eget livsløp, poengterer Lars Ahlin.
[...]
Nyliberalismen hyller individet - og individets potensialer, muligheter og ansvar. New age som religiøs modell er en naturlig forlengelse av denne individfokuseringen."


Dette er en bekreftelse av det jeg lenge selv har ment og trodd: New Age passer bra inn i tider når individualismen og kapitalismen hersker.

Ny musikk i samlingen

På tide med en oppdatering på hvilken musikk jeg har kjøpt de siste par månedene, som vanlig med priser i parantes. Akkurat det er mest for min egen oversikt:

Commodores: The Collection (40)
Cure: Greatest hits (80)
Dream Theater: Chaos in motion 2007-2008 (250, Dobbel DVD og trippel CD)
Marit Larsen: The Chase (150)
Amy MacDonald: This is the life (100)
Rudi Myntevik: Sentrum (90)
Waterboys: Book of lightning (40)
Soundtracket til "Mannen som elsket Yngve" (80)

Mye bra her, jeg er stort sett heldig med det jeg kjøper. Øverst på ønskelista nå står den nye plata til Neal Morse og debutplata til Garness. De hadde konsert i Salem for noen uker siden, det var knall!

mandag, november 03, 2008

Jeg tok litt feil ja

31. mars dette året kom jeg med følgende tabelltips i denne bloggen:

1. Viking
2. Brann
3. Vålerenga
4. Stabæk
5. Rosenborg
6. Lillestrøm
7. Fredrikstad
8. Tromsø
9. Lyn
10. Aalesund
11. Molde
12. Bodø/Glimt
13. Strømsgodet
14. Hamkam

Tippeligaen 2008 endte slik:


1. Stabæk
2. Fredrikstad
3. Tromsø
4. Bodø/ Glimt
5. Rosenborg
6. Viking
7. Lyn
8. Brann
9. Molde
10. Vålerenga
11. Strømsgodset
12. Lillestrøm
13. Aalesund
14. HamKam

Jeg kom ut med to rette av 14 mulige, Rosenborg og Hamkam er tippet på helt korrekt plassering. Norsk fotball er uforutsigbare greier.