fredag, april 28, 2006

Jeg ser klarere nå



Her kommer bildet som lovet. Hån, spott, trusler, injurier og lignende kan formidles ved å sende kommentar.

torsdag, april 27, 2006

Jeg er sliten

På høy tid med litt selvmedlidenhet nå. Jeg er lei av å måtte lese pensum hver dag, og eksamen virker nær og langt borte på en gang. Nær fordi jeg vet at jeg har et stykke igjen før pensum er på plass i mitt lille hode. Langt borte fordi jeg gleder meg sykt mye til å få en laaang lesepause. Tanken på flytting gjør meg enda mer sliten og lei, fordi flytting som kjent er noe dritt, og i verste fall kan jeg bli nødt til å gjennomgå det to ganger i løpet av under et år.

Morsomme hverdagshistorier kan muntre opp litt i slike tider. Jeg hadde en norsklærer innom nå som fortalte at han nettopp hadde informert klassen sin om at de får besøk av en forfatter om tre uker. Da var det en av elevene som i fullt alvor spurte: "Er det Ibsen som kommer?"

Det bør nevnes at siden Ibsen er opptatt med å feire hundreårsjubileet for sin død kommer bergensforfatteren Thor Soltvedt i stedet.

onsdag, april 26, 2006

Hybel eller leilighet i Stavanger

Jeg trenger et sted å bo i Stavanger fra midten eller slutten av juni. Hybel eller leilighet, helst rimelig sentralt. Legg igjen en kommentar til denne posten hvis du vet om noe sånt, eller send en e-post til rocke-d@spray.no

mandag, april 24, 2006

Brilleslanger er ålreite dyr



Da er dommen falt. Mitt regnskap er gjort opp, og jeg er kommet ut i minus. Minus en på begge øyne, for å være mer presis. Det betyr at jeg må gå til anskaffelse av briller. De er allerede bestilt, et svært så snasent par av merket Bjørn Borg. De vil til sammen koste meg over 3000 kroner, så det koster å bli gammel og skrøpelig. Jeg får dem på fredag. Da satser jeg på å se sannheten i øynene (bokstavlig talt) og publisere et bilde av meg selv med brillene på (bildet over er jo på ingen måte meg). En modig avgjørelse som bør være til inspirasjon for dere alle.

søndag, april 23, 2006

NLA stresser meg

Nettstudiet mitt på NLA har til nå gått som en dans på roser, med unntak av tendenser til stress før og depresjon like etter eksamen før jul i fjor. Men nå føler jeg meg under litt press. Jeg har fått over en side med kommentarer og forslag tilforbedringer til oppgaven min. Hvis jeg følger alle disse milde formaningene blir oppgaven alt for lang, så da må jeg korte ned på noe av det jeg har skrevet fra før. Innleveringsfristen er på torsdag. Jeg ser for meg mye tilbedelse av dataguden de nærmeste dagene. Den tiden som jeg bruker til det skulle jeg vel hellerbrukt til å lese og repetere pensum, siden det bare er en liten måned til eksamen. Shit...

Ellers vil jeg anbefale alle som leser å ta en kikk på Disippel.net. Det er et kristent diskusjonsforum en trofast sliter her fra øya prøver å få på beina. Forumet er faktisk veldig bra, men litt mer aktivitet og litt flere skribenter hadde vært fordelaktig.

torsdag, april 20, 2006

Sub Cafe

Da er jeg tilbake fra styremøtet i Oslo. Etter en bedre sponset middag på Hard Rock Cafe mandag kveld ble det et langt og slitsomt styremøte i går, men vi kom i mål. Brukermøtet neste år blir bra! Se bilde av styret (bl.a. undertegnede) her.

Etter møtet hadde jeg et par timer til rådighet i hovedstaden. Det første jeg fikk gjort var å stikke innom Vålerengasjappa og kjøpe meg en genser med Vålerengas emblem. Dermed er fotballsesongen for alvor i gang for min del. Etter litt vandringer i byens gater havna jeg på Sub Cafe i Kirkegata 34. Et utrolig kult sted! Gamle og slitne møbler sikkert kjøpt på byens kjipeste loppemarked gir stedet et autentisk særpreg. Jeg trivdes med en gang og anbefaler stedet for alle som er i eller skal til Oslo. De har også veldig mange spennende konserter der, sjekk nettsida deres for program. Sub Cafe drives forøvrig av Subchurch.

tirsdag, april 18, 2006

Ny jobb!

Nå sitter jeg her med hjertebank, kaldsvette og tung pust. Slik virker det å gi slipp på kvelende trygghet på en innbarka A4-mann som meg. Jeg kommer rett fra rektors kontor der jeg har vært og sagt opp jobben min... Jeg har de to siste åra jobba på denne skolen. Fra 1. juli skal jeg vikariere på Universitetsbiblioteket i Stavanger. Der har jeg jobb til et lite stykke ut i 2007, og etter det har jeg for øyeblikket ikke peiling. Det er derfor jeg kaldsvetter litt nå... Men jeg er jo litt glad også.

tirsdag, april 11, 2006

Kjernen i det kristne budskap

Kjernen i det kristne budskap kan uttrykkes med ordene kjærlighet, nåde og glede.

På grunn av kjærlighet tok Jesus på seg våre synder.
På grunna av at Jesus tok på seg våre synder kan vi få nåde.
På grunn av at vi får nåde har vi all grunn til å føle glede.

Yes! Dette kan vel folket like?

lørdag, april 08, 2006

Rare avisartikler

Når kristenfolket får pressedekning i våre største riksdekkende aviser er det ofte selsom lesning. Slik også med denne artikkelen fra Dagbladet, som tar for seg David Åleskjærs film Asfaltevangeliet. Det er tydelig at den "liberale" avisa Dabladet er lettere sjokkert over en Jesus som drikker øl og har venner blant prostituerte. Det er jo noe rart siden han både drakk vin og holdt seg sammen med diverse syndere sist han var her nede. Det er vel ingen grunn til å tro at han skulle forandre på det hvis han kom tilbake, selv om nok en del kristne helst hadde sett at han gjorde akkurat det... Dagbladet gjør også et stort nummer av at glamourmodellen Helene Rask har en rolle i filmen. De nevner ikke at den rollen varer i cirka 10 sekunder og ikke inneholder en eneste replikk. Den "liberale" og "viktige" avisa i Akersgata benytter en hver anledning til å trykke et bilde av en jente med store pupper.

En annen rar avisartikkel er denne fra VG. En amerikansk forsker har fått mye oppmerksomhet ved å påstå at Jeusus gikk aldri på vannet, fordi det var is den dagen... Nå vel. Hvis det var is stiller jeg meg to spørsmål:

1. Hvorfor sank Peter når han prøvde å gå på denne "isen"?
2. Hvordan klarte disiplene å ro båten gjennom en is som var så tykk at en mann kunne gå på den, og hvorfor brukte de i det hele tatt båt når de bare kunne spasert over?

Dette er etter min mening helt logiske spørsmål, men når noen trekker Bibelen i tvil er det tydligvis ingen som kommer på å tenke på slikt...

fredag, april 07, 2006

Biblioteknyheter

I det siste har jeg skrevet om flere viktige temaer i denne bloggen, som musikk, politikk og ikke minst meg selv. Men nå gir jeg endelig etter for det unisone kravet om nyheter fra bibliotekvesenet.

Først en dårlig nyhet fra Danmark: I denne artikkelen får bibliotekene så hatten passer. Det var da voldsomt... I Norge er vi selvsagt mye mer oppegående (håper jeg i alle fall). Innovatøren Thomas Brevik holder for tiden på med en bok om fenomenet Bibliotek 2.0. Dette kan du lese om i hans engelskspråklige blogg Librarian 1.5. Og bibliotekstudentenes digitale tidsskrift Sine Nomine kan i sitt siste nummer fortelle at nå er et skeivt bibliotek i startgropa, noe som vel burde glede alle skeive lesere av denne bloggen.

torsdag, april 06, 2006

Ordliste i Frp

30% av befolkningen: Folk flest
Beskatning av de rikeste: Misunnelse
Sosialdemokrati: Kommunisme
Skatt: Røveri
Fotobokser: Landeveisrøveri
Fartsgrenser: For pyser og kvinnfolk
Rovdrift på ansatte: Fleksibelt arbeidsliv
Henrik Ibsen: Dansk komponist
Miljøvern: Fanatisme
Kjønnskvotering: Feminisme
Ansvarlighet: Hva?
Kåre Willoch: Terrorist
Å leve: Å overleve
Kultur: Luksus
Hugo Chavez: Spansk fotballspiller
Offentlig ansatte: Parasitter
Godt arbeidsmiljø: Et hinder for verdiskapning
Jeg og mitt: Det viktigste i verden
Du og ditt: Angår ikke meg
Velferd: Min lommebok
Jonas Gahr Støre: Full tillit. I 24 timer
Opera: Et dataprogram
Fattigdom: Selvforskyldt
Arbeidsledighet: Slapphet
Kritikk av Frp: Hets
Kritikk av andre partier: Forklaring
Oddvar Stenstrøm: Objektiv programleder
Solidaritet: Pysepolitikk
TV2 hjelper deg: Ukens høydepunkt
Carl I. Hagen: Vår nest viktigste stemmesanker
Mullah Krekar: Vår viktigste stemmesanker. Og med et flott syn på homofile.

Dette stod på leserbrevsidene til Vårt Land i går, sendt inn av Håvard Svendsen fra Bergen. Jeg har valgt å skrive det akkurat slik som det stod på trykk. Jeg er ikke nødvendivis enig i absolutt alle punktene, men mange av dem er akkurat som jeg skulle sagt det selv...

tirsdag, april 04, 2006

Sorg

Kopimaskinen på biblioteket er død, etter over en million kopier. Jeg ber om to linjers stillhet.

.....................................................................................
.....................................................................................

Kjære kopimaskin. Du er død, men ikke glemt. Ingen kan glemme hvilket tempo du hadde i ditt arbeid når du satte i gang, og hvor presist du satte dine stifter. Vi vet du har vært syk og sliten lenge, men du stod på med verdighet til aller siste kopi. Du vil alltid være et forbilde for oss alle. Vi lyser fred over Canon NP 9085 sitt minne. Hvil i fred på skraphaugen.

...og kanskje noen kan gi dette biblioteket en ny kopimaskin nå? En som faktisk virker?

mandag, april 03, 2006

Lange flate ballær

Dette er en morsom og koselig film. En får sympati med de litt håpløse hovedpersonene og både ler av dem og gleder seg med dem når det går bra. Filmen har mange morsomme scener og er fin underholdning. Så mye mer er det ikke å si om den, men du kan jo sjekke ut filmens hjemmeside.

Etter filmen (vi så den på lørdag) gikk jeg og Bernt Olav på Kaffibaren i Kopervik. Han hadde seg et par øl mens jeg gikk for en alkoholfri aften. En caffe latte, en iste og to farris var kveldens drinkmeny for meg.

Her er Bernt Olav i et underfundig øyeblikk.