torsdag, juli 28, 2005

Salt i såret

Både VG og Dagbladet strør i dag salt i mine sår ved å gi U2-konserten terningkast 6. VG kaller det "den viktigste konserten noensinne på norsk jord". De legger stor vekt på U2s politiske engasjement, mens Dagbladet er mest opptatt av hvem Bono dansa med på scenen (Pernille fra Halden).

onsdag, juli 27, 2005

Akkurat nå bare sitter jeg her...

...og går glipp av U2, som akkurat nå sannsynligvis har gått på scenen i Oslo. Nå kan jeg angre på at jeg ikke ofra liv og lemmer for å skaffe meg billett. Jeg trøster meg med å laste ned U2-videoer og mimre litt om konserter jeg tidligere har vært på. Det er en god del. Her er de fem beste:

1. A-HA i Vallhall (2000)
2. Turbonger i Oslo Spektrum (2003)
3. Kaizers Orchestra i Luftslottet i Grimstad (2002)
4. Dream Theater i Oslo Spektrum (2002)
5. Gåte på Flytten i Haugesund (2004)

Ellers har jeg vært på konserter med bl.a. Deep Purple, Toto (to ganger), WE (også to ganger), Teenage Fanclub, Dimmu Borgir, Manic Street Preachers, Nightwish, Mötley Crue, Popium, Sondre Lerche, Kurt Nilsen, Wild Willy's Gang (med Ronni Le Tekrö), Skambankt og en hel del totalt ukjente band som jeg ikke husker navnet på. Kort sagt liker jeg å gå på konsert. Men U2, som jeg har vært fan av i snart ti år, har jeg altså ingen billett til. Latterlig...

onsdag, juli 20, 2005

Er bibliotek noe verdt?

De mer liberale vil jo ofte kvitte seg med hele bibliotekskiten, skattebetalerne skal da ikke belastes med sånt. Les for eksempel denne artikkelen, så skjønner du hva jeg mener. Å se offentlige bibliotek omtalt som et "nittenhundretallsprosjekt" lyder jo litt merkelig i mine ører, og at bøker i dag koster "lite eller ingenting" er vel et stykke fra sannheten. Dessuten: Skattebetalerne vil ha bibliotek! Svanhild Aabø fant i sin doktorgradsoppgave om folkebibliotekenes stilling i det norske folk ut at 94 % av befolkningen mener at det er en demokratisk rett å ha bibliotek i sin kommune, og de er villige til å betale for det. Interesserte kan lese mer i Aftenposten. Når det gjelder spørsmålet om bibliotek faktisk lønner seg henviser jeg til denne artikkelen fra Canada, som inneholder en del oppsiktsvekkende funn.

Bibliotekene har faktisk støtte. Saken i Bærum for en tid tilbake viste det med all tydelighet. Når Bærum kommune ville kvitte seg med bibliotekarene og ansette frivillige førte det til sterke reaksjoner, både i Dagbladet, Morgenbladet og også i VG, men der kun på papir. Vi har en lignende sak i Tromsø nå, der kommunen vil ansette en ny biblioteksjef uten bibliotekfaglig bakgrunn eller utdannelse. Bladet Tromsø har tatt dette opp.

tirsdag, juli 19, 2005

Jeg er en klisje

Sitter her helt alene på biblioteket igjen. Vi er nå tre eller fire på jobb på hele skolen. Føler meg som en levende klisje: Bibliotekaren i det tomme biblioteket.

mandag, juli 18, 2005

Norges beste utested?

FHM presterer i sitt nyeste nummer å skrive følgende om utestedet Liquid i Haugesund:

"Skjær oss laus, bær oss heim. Dette er kanskje det beste stedet i Norge akkurat nå."

Hallooo? Liquid, som før het Fri og før det Seksognitti (eller noe sånt), Norges beste utested?? Tror nok harrybladet FHM bør skjære litt ned på journalistenes alkoholbudsjett. Liquid er jo ikke det beste utestedet i Haugesund en gang.

onsdag, juli 13, 2005

Som å komme hjem



Leeds beæra Haugesund med et besøk, og ble møtt av fint vær og 3600 tilskuere, et astronomisk høyt antall på Haugesund stadion. Begge lag benytta muligheten til å teste ut spillere, det var nok i løpet av kampen over 40 spillere på banen. Hyggelig er det jo at Eirik Bakke er tilbake, han spilte første omgang.

Selve kampen i seg selv vil nok ikke gå over i historien. FKH vant skammelig nok 1-0, et ytterst guffent og ekkelt resultat. Ellers går alle mine gratulasjoner til FKHs Rune Warholm, som presterte å snakke på seg et gult kort. Alltid like vakkert å se under middelmådige norske spillere i middelmådige norske klubber prøve å tøffe seg.

fredag, juli 08, 2005

Mad mad summer

Tåka ligger tett og temperauren er heller høstlig. Og i dag er det 8. juli! Hater dette stedet, utrolig at det bor folk her. Fredag kveld er det også, uten at det hjelper så mye. Nei, vi får håp det blir likar i mårå.

søndag, juli 03, 2005

Nå er regnet her

Jepp, i dag kom regnet vi ble lova. Sommeren foreløpig avlyst. Karmøy er uten tvil stedet Al-Quaida dessverre glemte.